Andelssamfundet

Andelsamfundet blev stiftet i 1986 og bygning af de første huse begyndte i 1992. 

Målsætningen var og er at skabe et social-økologisk lokalsamfund, hvor man sammen afprøver nye miljømæssige tiltag og sociale fællesskabsformer i gensidig inspiration med det øvrige samfund. I dag bor vi 300 mennesker fordelt på 8 forskellige bogrupper, som er almennyttige leje-, eje- og andelsboliger, samt et komunalt ejet botilbud for mennesker med særlig behov. 

Andelssamfundet har landbrugsjord, grøntsagsmarker, dyrehold, frugthaver m.v. og fremtræder som et meget smukt område med blomster, søer, lunde, udsigter ud over Aarhus bugt. Stedet rummer en masse forskelligartet byggeri, og er et populært sted at gå ture. Der er mange interne aktiviteter, fx fællesspisning, lysfest, vandregruppe, billedkunstgruppe, cafeer, gourmetmiddage. Andelssamfundet har også mange åbne aktiviteter, hvor folk uden for AIH kan deltage fx høstmarked, grøntsagsordning, ’Spor i landskabet’ og Bed&Breakfast. 

Inklusion spiller en stor rolle for Andelssamfundet. Vi vil gerne bidrage til at de svageste grupper kan inddrages og tage del i vores hverdag og dermed få et meningsfuldt og godt liv uden for de normale institutioner og sammen med andre beboere i Andelssamfundet og det øvrige Hjortshøj. 

Læs mere om Andelssamfundet her

side01
Kort over Andelssamfundet med de 8 bo-grupper, fælleshus og Vimbys bygninger