Inklusion i virkeligheden – Konference

Konference om inklusion var en stor succes!

Den 27. november mødtes omkring 400 mennesker i Rådhushallen for at bruge en dag på at lytte, tale og udveksle deres erfaringer med at skabe arbejdspladser, boligområder, fritidsaktiviteter m.m. hvor voksne med og uden udviklingshæmning bidrager til fællesskabet.

Inklusion i virkeligheden var konferencens navn, og den var resultatet af et samarbejde mellem Fonden Vimby, Landsforeningen LEV, LEV Aarhus, Jysk Børneforsorg/Fredehjem, ULF, Foreningsfællesskabet Ligeværd, Vaskeriet og Aarhus Kommune.

Dagen bestod af et mix af inspirerende oplæg fra borgere, forskere, fagfolk og politikere, som gav deres blik på begrebet inklusion af udviklingshæmmede i forhold til f.eks. hvordan vi har et fælles ansvar for, at der kan være plads til alle i samfundet uanset udfordringer, i forhold til det rummelige jobmarked, boliger med fokus på fællesskab og andre interessante perspektiver på inklusion.

Udover aktiviteterne på scenen, var hele rådhushallen blevet indtaget af 32 stande fra et væld af forskellige indsatser og projekter, der alle til daglig yder en stor indsats for at skabe fællesskaber og inklusion for mennesker både med og uden udviklingshæmning.

Landsformanden for LEV, Anni Sørensen, var meget begejstret for konferencen, som hun betegnede som en stor succes. Hør hvorfor i denne lille videoreportage:

https://youtu.be/GRPhZZ6qCE0

 

 

En inspirationskonference om fællesskaber for voksne med og uden udviklingshæmning

27. november 2018 kl. 09:00 – 27. november 2018 kl. 16:00

Kom og oplev, hvordan der rundt om i landet skabes arbejdspladser, boligområder, fritidsaktiviteter og meget mere, hvor voksne med og uden udviklingshæmning sammen bidrager til og udvikler fællesskaber. Du vil gå hjem klogere, beriget og inspireret.

Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

Journalist Nick Horup (som du kender fra de folkekære programmer om Morten og Peter) vil sammen med Rikke Sørensen, formand for ULF-ungdom, føre dig igennem en dag med personlige fortællinger og inspirerende oplæg fra borgere, forskere, politikere og fagfolk.

I løbet af dagen vil du få mulighed for at gå rundt til en række stande, som præsenterer forskellige måder at praktisere inklusion i virkeligheden på.

Tilmeld dig konferencen her.

Konferencen er gratis, og vi byder på morgenkaffe, en let frokost og eftermiddagskaffe.

Konferencen er kommet i stand i samskabelse mellem: Fonden Vimby, Landsforeningen LEV, LEV Aarhus, Jysk børneforsorg/Fredehjem, Udviklingshæmmedes Landsforbund, ULF, Foreningsfællesskabet Ligeværd, ”Vaskeriet” og Aarhus Kommune.

Tak til Den A.P. Møllerske Støttefond, Aarhus Kommune – Sociale forhold og Beskæftigelse, LEV og LEV Aarhus, som med deres støtte er med til at realisere konferencen Inklusion i virkeligheden.